PTK söker junior digital kommunikatör

Publicerat 2022-04-12

Trivs du i en varierande roll och strävar efter att utvecklas inom digital kommunikation? Är du redo att testa något nytt redan nu i vår? Då kan du vara vår nya digitala kommunikatör. 

Trivs du i en varierande roll och strävar efter att utvecklas inom digital kommunikation? Är du även intresserad av arbetslivsfrågor och vill vara en del av en spännande och samhällsnyttig organisation? Genom Bravura söker vi nu en junior digital kommunikatör som kan börja så snart som möjligt. Hos oss får du arbeta främst operativt med kommunikation samtidigt som du får utrymme att utvecklas och bidra efter eget intresse och kompetens.

Om tjänsten

Vi söker en kommunikatör som snabbt kan hoppa in som ett konsultuppdrag. Vi kommer även att behöva förstärka kommunikationsteamet på sikt, vilket kan ge goda möjlighet till anställning direkt hos PTK längre fram.

Om PTK

PTK är en facklig arbetsmarknadspart som förhandlar kollektivavtal och utbildar på uppdrag av 25 fackförbund. Vi arbetar för att alla privatanställda tjänstemän ska ha ett bra och tryggt arbetsliv – och en bra pension. PTK är just nu inne i ett spännande skede då vi är i färd med att teckna ett nytt huvudavtal som påverkar hela arbetsmarknaden, utveckling av utbildningar, marknadsföring av utbildningar och varumärke.

PTK:s kansli sitter i nyrenoverade lokaler vid Fridhemsplan. Vi är 16 personer på kansliet och vi arbetar i nära samarbete med de 25 medlemsförbunden. I kommunikationsteamet ingår idag fyra personer som arbetar med all intern och extern kommunikation. Vi arbetar till största delen på plats på kansliet, men med flexibilitet efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som junior kommunikatör kommer du att arbeta med en variation av kommunikativa och administrativa arbetsuppgifter. Det är ett litet kansli och du kommer till en början att få bidra med din kompetens där det behövs, både med kommunikation, kursadministration, koordinering av underlag från medlemsförbunden och tekniskt stöd. Ditt huvudsakliga ansvar är att skriva, redigera och publicera inlägg och underlag om PTK:s utbildningar på PTK:s webbplatser, i sociala medier och i andra sammanhang. Du genomför analyser och planer avseende exempelvis digitala verktyg, exponering och användarbeteenden på webbplatserna. Därtill samarbetar du nära PTK:s externa webbyrå och kan med tiden komma att ansvara för PTK:s IT-förvaltning och agera beställare för webbplatsens förvaltning och utveckling.

PTK vill främja sina medarbetares utveckling, vilket innebär att det finns utrymme att styra arbetet efter eget intresse – med sikte på att förbättra PTK:s kommunikation.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Utbildning inom kommunikation eller marknadsföring är starkt meriterande
  • Tidigare erfarenhet inom kommunikation, digital marknadsföring eller motsvarande
  • God dator- och systemvana – erfarenhet av WordPress är meriterande
  • Mycket god stilistisk förmåga

Vi tror att du som söker tjänsten är en person med stor egen drivkraft som trivs i en självständig och varierande roll. Du arbetar strukturerat och med god analytisk förmåga som gör att du snabbt kan dra slutsatser om hur en uppgift ska lösas. Därtill har du lätt för att samarbeta med andra och du bollar gärna idéer med dina kollegor. Du är även en kreativ person som har en god stilistisk förmåga och trygghet gällande att skriva texter och producera innehåll.

Övrig information

All övrig information om uppdraget får du direkt från Bravura och det är också där du ansöker.