Texter till webben

Publicerat 2022-09-19

Här finner du texter du kan använda för att uppmärksamma dagen på ditt intranät, eller någon annan bra plats där kollegorna går in och kikar emellanåt.

Äntligen Tjänstepensionens dag!

Den 27 september firar vi för tolfte året i rad Tjänstepensionens dag. I år vill vi belysa hur mycket enklare och roligare livet blir när man har koll på sin tjänstepension, men också visa glädjen som uppstår när man inser att man faktiskt har det.

Att ha tjänstepension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänstepensionen kommer via arbetsgivaren, och är en stor del av din framtida pension.

Lyckan med tjänstepension!

I år har tjänstepensionsbolagen, valcentraler och Pensionsmyndigheten, som deltar i Tjänstepensionens dag, valt att lyfta fram lyckan med att ha tjänstepension. Detta framställs i två underhållande sketcher som visar på hur mycket enklare och roligare livet faktiskt kan bli om man har koll på sin tjänstepension. Sketcherna ligger på tjanstepensionensdag.se!

Har du koll på din tjänstepension eller vill du kolla om du har någon?

Om du jobbar statligt eller kommunalt har du tjänstepension. Men om du inte vet om du har tjänstepension kan du logga in och kolla, eller fråga din arbetsgivare. Glöm heller inte att fråga om du får tjänstepension när du får ett nytt jobb. På tjanstepensionensdag.se kan du läsa mer om tjänstepensionen och logga in för att kolla hur det ser ut för just dig.

 

Fem tips för en bättre pension

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag.
Därför bjuder vi på fem tips för en bättre pension!

1. Säkra tjänstepensionen

Se till att arbeta hos en arbetsgivare som betalar en tjänstepension till dig.
På vårt företag har vi tjänstepension. Punkt 1 kan du alltså bocka av!

2. Skaffa dig en samlad bild

På minpension.se kan du göra din egen pensionsprognos och få en samlad bild av din framtida pension. Där ingår såväl den allmänna pensionen som tjänstepensionen samt det eventuella privata sparandet.

3. Bestäm hur engagerad du vill vara

Bestäm hur engagerad du vill vara i tjänstepensionsvalen. Om du är lite engagerad eller inte engagerad alls, välj en traditionell försäkring. Om du vill vara mer engagerad, välj en fondförsäkring och följ utvecklingen med jämna mellanrum.

4. Se över avgiften

Se till att betala så låga avgifter som möjligt för ditt pensionssparande oavsett om det gäller premiepensionen, tjänstepensionen eller det privata sparandet. En procentenhet lägreavgift kan ge upp till 25 procent mer i pension. Jämför till exempel med hur mycket en procentenhet på bolånet påverkar privatekonomin.

5. Välj och välj bort

Välj återbetalningsskydd om du har familj, men skippa det annars. Att ha återbetalningsskydd för tiden fram till pensionsåldern sänker inte din pension nämnvärt, men är en trygghet. Fundera sedan på att ta bort återbetalningsskyddet när du går i pension, eftersom det kan öka din pension.

 

Grattis, du har tjänstepension!

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Det uppmärksammar vi genom att säga: Grattis! Du har tjänstepension! Det är det faktiskt inte alla som har.

Här på företaget sätter vi varje månad av pengar till din framtida pension. Det betyder att du får mer pengar att röra dig med när du blir pensionär.

PS. Hur mycket du får i plånboken när du går i pension kan du få koll på genom att logga in på minpension.se