Webbinarium: Skapa en hjärnvänlig arbetsmiljö

Publicerat 2021-11-16

Välkommen till Prevents webbinarium där Cecilia Berlin, docent i produktionsergonomi på Chalmers, berättar om vad kognitiv ergonomi handlar om och hur vi kan skapa en mer hjärnvänlig arbetsmiljö.

Genom att anpassa arbetet efter människans sätt att bearbeta omvärlden kan vi göra arbetsmiljön mer hjärnvänlig. Då minskar risken att göra fel, samtidigt som man blir mer effektiv och mår bättre.

På webbinariet berättar Cecilia Berlin om vad kognitiv ergonomi handlar om och hur vi kan skapa en mer hjärnvänlig arbetsmiljö. Du får också tips på hur ni kan börja jobba tillsammans i din organisation för att få en mer hjärnvänlig arbetsmiljö.

Öka kunskapen om hur vår hjärna fungerar som bäst, och hur man kan hjälpa hjärnan så att det går smidigt på jobbet.

För vem?

Webbinariet riktar sig främst till dig som är chef, skyddsombud eller arbetsmiljöombud och alla andra som är intresserade av arbetsmiljöarbetet.

Var?

Webbinarium – online.

När?

Tisdag 23 november kl 9.00 – 10.00

Anmälan

Webbinariet är kostnadsfritt men anmälan krävs. Här kan du anmäla dig till seminariet.

Om Cecilia Berlin

Cecilia Berlin är docent på avdelningen för Design & Human Factors, där hennes forskning fokuserar på ergonomi i bred bemärkelse samt hur mänskliga förmågor och begränsningar samspelar med de förutsättningar som ges av den designade (medvetet utformade) arbetsmiljön.

Cecilia undervisar i ergonomi-, etik- och forskningsmetodikrelaterade moment i ett flertal kurser på Chalmers och blir flitigt anlitad som talare.