PTK söker en strategisk samordnare för vårt arbete med Trygghetsöverenskommelsen

Publicerat 2023-10-13

Trivs du i en roll som innebär ansvar för att samordna och bevaka intressen, samla kunskap och driva frågor framåt? Tycker du att livslångt lärande och möjligheter till utveckling i arbetslivet är viktigt? PTK söker nu en strategisk samordnare för vårt arbete med att utveckla de kraftigt förstärkta möjligheter till utbildning som Trygghetsöverenskommelsen innebär för privatanställda tjänstemän. Sista ansökningsdag är den 6 november.

Sedan den 1 oktober 2022 tillämpas Trygghetsöverenskommelsen på svensk arbetsmarknad. PTK har tecknat nya huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd med våra motparter. Dessa avtal gäller parallellt med nya lagar om omställnings- och kompetensstöd, omställningsstudiestöd och anställningsskydd.

Överenskommelsen innebär kraftfullt förbättrade möjligheter för yrkesverksamma att stärka sin kompetens för ett långt och hållbart arbetsliv, inte minst genom det nya omställningsstudiestödet. PTK har en roll i att följa, utveckla, samordna och driva frågor om vilka kompetenser som efterfrågas på arbetsmarknaden samt hur utbildningsväsendet kan stärka det livslånga lärandet.

Om tjänsten

PTK söker nu en strategisk samordnare för vårt arbete med att utveckla de stärkta möjligheter till utbildning som Trygghetsöverenskommelsen innebär för privatanställda tjänstemän. Din roll blir att samla och bevaka PTK-förbundens gemensamma intressen, ofta i dialog eller samsyn med andra parter på arbetsmarknaden och gentemot en rad olika aktörer såsom till exempel politiker och myndigheter. I rollen ingår nära kontakter med våra omställningsorganisationer, som har fått ett utvidgat uppdrag att arbeta med privatanställda tjänstemän i anställning som vill stärka eller förnya sin kompetens. Din roll blir att driva PTK:s intressen, både genom att understödja PTK:s talespersoner och genom att på egen hand söka arenor för det.

Som utgångspunkt för arbetet finns gediget genomfört arbete med att utveckla och forma förslag som PTK står bakom. Arbetet bedrivs i nära samarbete med samverkansgrupper med representanter från medlemsförbunden och kollegor som dagligen arbetar med PTK:s avtal.

Din bakgrund

Vi ser att du är en person med erfarenhet av att samordna intressen och driva dessa på ett strategiskt sätt. Du lockas av att jobba i ett nätverksbaserat samarbete, i en roll som innebär många kontaktytor och lyhördhet inför behovet av att väga samman olika intressen. Du förstår den svenska partsmodellen där fack och arbetsgivare bär stora delar av regleringen genom kollektivavtal.

Du är intresserad av arbetsmarknad och kompetensförsörjning och tycker att livslångt lärande och möjligheter till utveckling i arbetslivet är viktigt. Vi ser gärna att du tidigare har jobbat med eller i nära anslutning till dessa frågor på något sätt. Du är en god skribent som behärskar att hantera komplext material och att omvandla det till tydliga och slagkraftiga budskap. Erfarenhet av utredningsarbete och/eller påverkansarbete är meriterande.

För att trivas med uppdraget bör du vara en samarbetsorienterad person som kan arbeta strukturerat och självständigt. Du förstår vikten av både samverkan och förankring och du trivs med att växla mellan olika forum och frågeområden.

PTK – förhandlar och utbildar

PTK förhandlar kollektivavtal och utbildar på uppdrag av 25 fackförbund som tillsammans representerar närmare en miljon privatanställda tjänstemän. Vi arbetar för att förbättra villkoren och öka tryggheten för privatanställda tjänstemän – på jobbet, mellan jobb och efter arbetslivet.

PTK:s kansli sitter i nyrenoverade lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm. Vi är 13 personer på kansliet och vi arbetar i nära samverkan med våra medlemsförbund. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning på vårt kansli. Vårt arbete utgår från kansliet och vi tycker om att ses, samtidigt strävar vi efter god flexibilitet vad gäller distansarbete.

Läs mer om oss på ptk.se.

Ansökan

Ansökan med cv och personligt brev skickas till PTK:s kanslichef Linda Grape, linda.grape@ptk.se. Genom att skicka in dina personuppgifter och ansökningar till oss har du läst, förstått och accepterat vår datapolicy vid rekryteringen som du hittar här.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kanslichef Linda Grape, linda.grape@ptk.se, 08-440 85 19.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under cirka 18 månader. Sista ansökningsdag är den 6 november 2023. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Fackliga företrädare på PTK:s kansli

Tomas Bern (Akademikerföreningen) tomas.bern@ptk.se, 08-440 85 38 och Daniel Gullstrand (Unionen) daniel.gullstrand@ptk.se, 08-440 85 16.