PTK söker en projektledare för vårt arbete med ökad kunskap om pension och försäkring

Publicerat 2023-02-23

Vill du sprida kunskap och inspiration för anställda och förtroendevalda hos PTK:s 25 medlemsförbund? PTK söker en projektledare som ska ansvara för vårt arbete med att hela tiden vässa kunskaperna om pension och försäkring. Sista ansökningsdag är den 27 mars.

PTK har lång erfarenhet av att informera och utbilda om pension och försäkring. Vi arbetar ständigt med att vässa vårt arbete och vi är glada över att våra kursdeltagare ger oss höga betyg år efter år. Idag utbildar vi förtroendevalda och förbundsanställda som genom sina uppdrag kommer i kontakt med frågor som rör pension och försäkring. Genom våra insatser sprids kunskap och inspiration som stärker förtroendevalda och förbundsanställda att genomföra sina uppdrag.

PTK söker nu en projektledare som ska ansvara för att utveckla vårt arbete med att erbjuda PTK-förbunden den kunskapsförsörjning som efterfrågas inom pension och försäkring. Dels handlar det om att planera och genomföra våra utbildningar på området. Du kommer att ansvara för PTK:s arbete med att genomföra utbildningar och med att utveckla dem för att de hela tiden ska ligga i framkant både i innehåll och utformning. Idag jobbar vi med både klassrumsutbildningar och digitala kurser. Dels handlar det om att kontinuerligt utveckla hur vi på andra sätt bidrar till ökad kunskap, inte minst med hjälp av digitala kanaler genom att till exempel planera och genomföra webbinarier. Du kommer att jobba nära våra kommunikatörer i frågor som rör marknadsföring av utbildningarna. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Till din hjälp har du samverkansgrupper med representanter från medlemsförbunden samt utbildningsnätverk. Utbildningarna håller du i tillsammans med specialister med stor sakkunskap från bland annat Avtalat eller PTK-förbunden.

Din bakgrund

Vi ser att du är en pedagogisk person som trivs med att arbeta självständigt och ta ansvar för att hålla samman och utveckla utbildningar, i god dialog med andra. Du är en god skribent och du är van att hantera komplext material och anpassa det till olika kanaler och målgrupper. Du bör ha erfarenhet av att planera och genomföra digitala utbildningsinsatser, inklusive analys och operativt arbete i digitala plattformar. Du bör ha en övergripande förståelse för hur lagstadgade och kollektivavtalade system kompletterar varandra och hur helheten påverkar arbetstagares trygghet. Har du sakkunskap om pension och försäkring är det ett plus. Vi tror att du har erfarenhet av fackligt eller politiskt arbete, kanske från något av PTK:s medlemsförbund, men det är inget krav.

För att trivas med uppdraget bör du vara en nyfiken och samarbetsorienterad person som brinner för lärande och själv tycker om att lära nytt. Du tänker nytt, är strukturerad och lösningsorienterad. Du motiveras av den stora nyttan av att öka kunskapen om pension och försäkring, till gagn för PTK-förbundens medlemmar.

PTK – förhandlar och utbildar

Förhandlings- och samverkansrådet PTK är en facklig arbetsmarknadspart som förhandlar kollektivavtal och utbildar på uppdrag av 25 fackförbund som tillsammans representerar 975 000 privatanställda tjänstemän. Vi arbetar för att förbättra villkoren och öka tryggheten för privatanställda tjänstemän – på jobbet, mellan jobb och efter arbetslivet.

PTK:s kansli sitter i nyrenoverade lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm. Vi är 14 personer på kansliet och vi arbetar i nära samarbete med våra 25 medlemsförbund. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning på vårt kansli. Vårt arbete utgår från kansliet och vi tycker om att ses, samtidigt strävar vi efter god flexibilitet vad gäller distansarbete.

Läs mer om oss på ptk.se.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kanslichef Linda Grape, linda.grape@ptk.se, 08-440 85 19 eller kommunikationschef Emilia Emtell, emilia.emtell@ptk.se, 08-440 85 26.

Låter jobbet intressant? Skicka din ansökan med cv och personligt brev till PTK:s kanslichef Linda Grape. Genom att skicka in dina personuppgifter och ansökningar till oss har du läst, förstått och accepterat vår datapolicy vid rekrytering. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Sista ansökningsdag är den 27 mars 2023. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Fackliga företrädare på PTK:s kansli

Tomas Bern (Akademikerföreningen) tomas.bern@ptk.se, 08-440 85 38 och Daniel Gullstrand (Unionen) daniel.gullstrand@ptk.se, 08-440 85 16.